انواع مختلف کم خونی

انواع مختلف کم خونی

انواع مختلفی از کم خونی وجود دارد، وضعیتی که در آن تعداد کم گلبول های قرمز (RBC) یا غلظت کم هموگلوبین در بدن وجود دارد. هموگلوبین یک پروتئین غنی از آهن در گلبول های قرمز است که به اکسیژن متصل شده و آن را به بافت های سراسر بدن منتقل می کند.

انواع مختلف کم خونی می تواند به دلیل کمبودهای تغذیه ای، از دست دادن خون یا بیماری های مزمن ایجاد شود. کم خونی بیماری مزمن نوع خاصی از کم خونی است که با التهاب همراه است. و کم خونی در افراد مبتلا به انواع التهابی آرتریت، مانند آرتریت روماتوئید (RA) شایع است.

 

برای خرید کمی لومینسانس با متخصصان پادتن گستر تماس بگیرید. برای دیدن و خرید کیت الایزا می توانید به صفحه فروشگاه مربوطه مراجعه کنید.

 

 

انواع کم خونی را می توان با آزمایش های تشخیصی تشخیص داد. و درمان کم خونی متناسب با نوع آن است.

علائم کم خونی

علائم شایع مرتبط با کم خونی شامل خستگی، تنگی نفس، سرگیجه، ضربان قلب سریع، سردرد، احساس سرما، و رنگ پریدگی یا زردی پوست است. 

 

اغلب، این بیماری ابتدا با آزمایش خون مشخص می شود، به خصوص اگر کم خونی خفیف باشد.

انواع کم خونی

 

کم خونی ناشی از فقر آهن

انواع مختلف کم خونی

 

 شایع ترین نوع کم خونی، کم خونی میکروسیتیک (گلبول های قرمز کوچک)، زمانی ایجاد می شود که شما مقدار کافی آهن در بدن خود برای تولید مقادیر طبیعی گلبول های قرمز نداشته باشید. به طور معمول، کم خونی فقر آهن به دلیل از دست دادن خون یا کاهش جذب آهن رخ می دهد.

کم خونی ناشی از کمبود ویتامین

 

سطوح پایین ویتامین B12 یا اسید فولیک در بدن باعث کم خونی ماکروسیتیک (بزرگ شدن RBC) و تعداد کم گلبول های قرمز می شود. کمبود ویتامین B12 اغلب زمانی ایجاد می شود که این ویتامین به خوبی جذب نشود. کم خونی پرنیشیوز یکی از علل متعدد کمبود B12 است.

کم خونی آپلاستیک

 این نوع نادر از کم خونی زمانی ایجاد می شود که بدن تولید تعداد کافی گلبول قرمز را متوقف کند. عفونت های ویروسی، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی سمی، بیماری های خودایمنی و برخی داروها از جمله دلایل این بیماری هستند.

 

پادتن گستر ارائه دهنده انواع کیت های الایزا، کمی لومینسانس، کیت های ویتامین D3 و کیت های گاما از معتبرترین کیت ها و در کوتاه ترین زمان میباشد.جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید با متخصصان ما تماس بگیرید.

 

 

کم خونی همولیتیک

 تجزیه غیرطبیعی گلبول های قرمز خون در جریان خون یا طحال معمولاً با کم خونی سلول داسی شکل همراه است. علل دیگر عبارتند از دریچه مصنوعی قلب، عفونت یا بیماری خودایمنی.

کم خونی بیماری های مزمن

 

سرطان، بیماری کلیوی، بیماری کبد، بیماری تیروئید و RA می توانند در تولید گلبول های قرمز خون اختلال ایجاد کنند.

 آزمایش خون با حجم متوسط ​​(MCV) چیست؟

کم خونی بیماری مزمن در مقابل کم خونی فقر آهن

بیماری التهابی مزمن می تواند باعث کمبود آهن و کم خونی بیماری مزمن شود.

 

به عنوان مثال، افرادی که آرتریت دارند، اغلب یک داروی ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAID) را به عنوان بخشی از رژیم درمانی خود مصرف می کنند. NSAID ها با افزایش خطر خونریزی گوارشی مرتبط هستند.

اگر مشکوک به خونریزی باشد، مهم است که منبع خونریزی شناسایی شود.

کم خونی  مزمن

 

کم خونی  مزمن

 

کم خونی مزمن می تواند پایدار باشد. به طور کلی، سطح هموگلوبین کمی پایین تر از محدوده طبیعی است که معمولاً کمتر از 9.5 میلی گرم در دسی لیتر نیست.

 

با کم خونی بیماری مزمن، متابولیسم آهن تغییر می کند. هنگامی که التهاب توسط سیستم ایمنی ایجاد می شود، آهن کمتری جذب بدن می شود، آهن آزاد در بدن در سلول های کبد ذخیره می شود و سطح فریتین در سرم افزایش می یابد.

 

هم در کم خونی فقر آهن و هم در کم خونی بیماری مزمن، آهن سرم کم است. اما تفاوت هایی در آزمایش خون وجود دارد که می تواند به تشخیص شرایط کمک کند.

 

ظرفیت کل اتصال به آهن

 

 (TIBC): ترانسفرین، پروتئینی که آهن را حمل می کند، در کم خونی فقر آهن افزایش می یابد – نشانه این است که بدن به آهن بیشتری نیاز دارد. TIBC، اندازه‌گیری غیرمستقیم ترانسفرین، معمولاً زمانی که ذخایر آهن کاهش می‌یابد بالا و زمانی که ذخایر آهن افزایش می‌یابد پایین است. TIBC در کم خونی بیماری مزمن کم یا طبیعی است – نشانه این است که آهن کافی وجود دارد اما به راحتی در دسترس نیست.

کم خونی فقر آهن

 

در کم خونی فقر آهن، TIBC به طور معمول بالا است، اغلب بیش از 400 میکروگرم در دسی لیتر است، زیرا ذخایر آهن کم است.

 

فریتین سرم

 این پروتئین حاوی آهن است و باید در کم خونی فقر آهن کم باشد. در صورت وجود التهاب می توان فریتین را افزایش داد. در برخی از بیماری‌های مزمن، فریتین سرم ممکن است به سطوح طبیعی افزایش یابد، حتی اگر کم خونی فقر آهن وجود داشته باشد.

فریتین سرم

 

تست گیرنده ترانسفرین سرم

در کم خونی فقر آهن، گیرنده ترانسفرین سرم بالا خواهد بود. در کم خونی بیماری مزمن، گیرنده ترانسفرین سرم معمولاً کم یا در سطح پایین نرمال است.

کم خونی بیماری مزمن با مکمل آهن درمان نمی شود. آهن اضافی بسته به بیماری مزمن زمینه‌ای در واقع می‌تواند مضر باشد. با این حال، مکمل آهن ممکن است در کم خونی فقر آهن نشان داده شود.

 

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *